!!! Střídání v utkání – pozorně přečíst (hlavně 3. liga) !!!

  • Post author:
  • Post category:Aktuality

Vzhledem k tomu, že jsem měl včera několik telefonátů ze třetí ligy ohledně střídání, kdy si zřejmě jeden tým špatně (a po svém) vyložil střídání v utkání, přijde mi vhodné tedy uvést výklad střídání. Ve vysvětlivkách k zápisu o utkání je jasně uvedeno:

Střídání je možné až po první sérii 501DO ( první série má proškrtaná políčka střídání ) a to kdykoliv během zápasu. Náhradník který střídá, může vystřídat jednoho hráče v druhé sérii 501DO a jednoho hráče ve třetí sérii 501DO. Tento hráč může vystřídat v obou sériích stejného hráče, nebo v každé sérii jiného hráče, avšak nesmí dojít k tomu, aby někdo hrál s někým dvakrát. (jedná se o singlové hry). Pokud by ve třetí části her 501DO na sebe narazili hráči, kteří již spolu hráli, musí tým, který střídání na tuto danou hru nahlásil jako druhý, svého hráče vyměnit za jiného hráče, aby byla splněna podmínka, že proti sobě nemohou hrát dvakrát dva stejní hráči. Tedy např.: ve druhé sérii bude hráč D5 střídat hráče D1. Ve třetí sérii může hráč D5 vystřídat hráče D1 nebo hráče jiného, pokud však s tímto protihráčem ještě nehrál. Pokud např. proti sobě v druhé sérii nastoupí hráč D5 a H5, ve třetí sérii už proti sobě nemohou hrát. Pokud by tedy ve třetí sérii např. jako první nahlásil na první 501 DO hostující tým hráče H5, nemůže na tuto hru již domácí tým nasadit hráče D5.

Z výše uvedeného tedy vyplývá, že střídat může pouze náhradník. Není tedy možné, aby např. hráč D4 střídal ve třetí třetině utkání hráče D3 i kdyby byly dodrženy podmínky, že hráč D4 v poslední třetině odehraje pouze jednou 501DO a že s protihráčem, proti kterému by nastoupil, ještě v celém utkání žádnou 501DO nehrál. Hráči, kteří jsou zapsáni na pozice D1-D4 a H1-H4 mouhou hrát pouze ty hry, které jsou pro ně uvedeny v zápise o utkání a nemouhou tedy nikoho jiného střídat a odehrát 501DO na jiné než své pozici (pouze se sami mohou nechat vystřídat a svou hru mohou nechat odehrát nějakého náhradnka). V tomto případě již však v té dané třetině nemohou odehrát žádnou jinou 501DO.