Zápis z porady výboru ÚŠL

  • Post author:
  • Post category:Aktuality

Dne 17.08.2016 proběhla porada výboru pro nadcházející sezónu.

Řešilo se hlavně následující :

  • Změny v odměnách podle hlasování kapitánů, které proběhly přes léto
  • Hrací systém
  • Zápisy o utkání
  • Nové stránky ligy

Od září 2016 tedy nastanou následující změny :

  • Odměny pro následující sezónu budou platné dle výsledků hlasování kapitánů, tedy –

Startovné za tým 800,- Kč + 1000,- Kč kauce
– poháry pro 1-3. místo v každé lize
– zbylé týmy, tj. od čtvrtého po poslední místo dostanou plakety za účast v hodnotě cca 200,- Kč
– bez jakékoli finanční odměny

  • Jelikož je přihlášeno 26 týmů, bude upraven od této sezóny počet týmů v 1. Lize a to následně, aby byl větší manévrovací prostor pro další sezóny a nemuselo se hrát na3 ligy.
  1. Počet týmů v 1.lize se navýšil na celkový počet 12. Tento počet bude pevný i pro další sezóny. Jelikož v první lize končí 2 týmy a poslední tým musí dle stávajících pravidel sestoupit, bude první liga doplněna z 2. Ligy. Do 1.ligy tedy letos postupují – LDN Union, Panteři, Union, Ropáci  a ještě jeden tým, který bude ještě doplněn.
  2. Budou upraveny pravidla postupů a sestupů. Od této sezóny budou z 1. Ligy sestupovat vždy 3 poslední týmy z 1. Ligy a 1. Liga bude doplněna vždy týmy z 2. Ligy až do počtu 12-ti týmů. To tedy znamená, že pokud by v další sezóně skončil ještě třeba tým z nějakého nesestupového místa, budou postupovat do 1. Ligy další týmy z 2. Ligy dle konečného pořadí z předchozí sezóny.
  3. Vzhledem tedy k aktuálnímu celkovému počtu týmů, budou obě ligy hrát letošní sezónu 3-kolově, kdy v 1. Lize bude 12 týmů a v 2. Lize bude 14 týmů.
  • Zápisy pro tuto sezónu zůstávají stejné jako v minulé sezóně. 2. Liga bude hrát podle starého zápisu, 1. Liga bude hrát podle nového zápisu. V zápise o utkání pro 1. Ligu bude upraveno střídání, kdy hráč, který bude ve druhé třetině střídat např. hráče D1, může ve třetí třetině vystřídat jiného hráče než D1, ale za podmínky, že nebude hrát dvakrát proti stejnému hráči soupeřů. Dále se pro obě ligy změní tel. číslo pro odesílání výsledků a to na 608 885 287.
  • Od nové sezóny budou spuštěny nové webové stránky a to na adrese sipkyusti.cz Staré stránky poběží ještě v průběhu celé sezóny 2016/2017, avšak již pravděpodobně nebudou aktualizovány. Další plánovanou změnou je webové rozhraní pro zadávání výsledků zápasů. Momentálně se na toto vytváří webová aplikace, kdy by měla být zkušebně spuštěna v průběhu sezóny. O jejím spuštění budou kapitáni týmů vyrozuměni.